Tervetuloa Kotoisaan!

Kiinteistönvälittäjä on paljon vartijana ja senpä tähden sinun on syytä harkita tarkkaan, kenelle kotisi avaimet annat. Koulutus kertoo vain yhden osan, joten pelkkiin kirjaimiin välittäjän nimen perässä ei kannata valintaa perustaa.

LKV vaativa koe jonka suorittaneet voivat kutsua itseään kiinteistönvälittäjiksi. Sen lisäksi on olemassa laajempi ja käytännönläheisempi, kiinteistönvälitysalan ammattitutkinto KiAT, koulutus kestää vuoden verran. Alalla on olemassa myös kiinteistön edustajia, joka lyhennetään KED. Ylempi kiinteistönvälittäjä käyttää lyhennettä YVK. Kokemus on hyvä asia, sillä se tuo varmuutta, mutta sitäkin tärkeämpää on oikea asenne. Uskon että rakkaus työhän ja positiivinen elämänasenne, auttaa selviytymään kiperistäkin tilanteista.

Alan koulutukset eivät kuitenkaan kerro mitään myynti-, markkinointi- tai asiakaspalvelutaidoista. Nämä asiat eivät kerro mitään myöskään persoonasta. Keräämme asiakkailtamme palautteita, jolloin sinä saat jonkinlaisen käsityksen siitä, kuinka työmme teemme. Paremmin pääset tutustumaan meihin kutsumalla rohkeasti kotiisi, sillä tapaaminen henkilökohtaisesti kertoo jo huomattavasti enemmän ihmisestä. Näin pystyt muodostamaan käsityksen siitä millaisiin käsiin kotisi myynti tulisi.

Lähetämme arviointi käynnin jälkeen sinulle kirjallisen myynti- ja markkinointisuunnitelman sekä tarjouksen palkkiosta. Sinun ei tarvitse olla muistin varassa, vaan näet siitä mitä olemme kertoneet asuntosi myynnistä ja markkinoinnista sekä yleisestä markkinatilanteesta. Tutustu etukäteen palvelupaketteihin tästä.

Voit pyytää tarjouksen muiltakin alan ammattilaisilta ja vertailemalla päädyt varmasti sinulle oikeaan valintaan. Toivomme että välityspalkkio ei ole se ainoa asia jota vertaat. Halvin ei välttämättä ole paras ja usein halvin antaa myös liian korkean arvion asunnostasi. Ylihintaista asuntoa myydään liian kauan tai se ei mene kaupaksi ollenkaan, halvaksi se tietenkin tulee, mutta onko se siinä kohtaa järkevää?

Sinä päätät, kenen otat töihin, sillä siitä hetkestä, kun toimeksiantosopimus on tehty olet muutakin kuin asiakas, olet pomomme. Tässä tapauksessa se kuitenkin tarkoittaa, että me pidämme ohjat käsissä koko myyntiprosessin ajan, sillä siitähän sinä meille maksat. Yhdessä neuvotellaan asunnon hinnan tarkistuksista ja kaikesta muustakin matkan varrella ja tarjoukset ovat aina kirjallisia.

Paperiasiat hoidamme niin että kaikki kaupan osapuolet voivat lähteä pankista hyvillä mielin pois.

Sinulla on oikeus vaatia meiltä:

 • henkilökohtaista palvelua
 • välittäjäsi on tavattavissa ja tietoinen mitä toimeksiannon aikana tapahtuu
 • sinun sekä mahdollisten asuntosi ostajien täytyy saada välittäjäsi kiinni
 • välittäjäsi pitää olla ajoissa joka paikassa
 • yksityis- tai yleisesittelyt, kuinka on sovittu
 • vastauksia sinun sekä mahdollisten ostajien kysymyksiin, eikä tyhmiä kysymyksiä ole
 • että kaikista sovituista asioista pidetään kiinni ja ne myös kirjataan ylös
 • että välittäjäsi noudattaa työssään hyvää välitystapaa ja tietenkin lakia
 • hän käyttää vain ammattilaisia yhteistyökumppaneina
 • aktiivisuutta, hyviä neuvottelu taitoja
 • myynti- ja markkinointi henkisyyttä

Tupu, Päivi ja Piia
Kiinteistövälitys Kotoisa LKV Oy

Asiakkaani suosittelevat