Kotoisa Blogi

Asuuko sisälläsi Remppa-Reiska?

By 18.4.2018 joulukuu 17th, 2018 No Comments

Viime blogissani kirjoitin asunnon sijainnista ja sen merkityksestä, eli kuinka tärkeää teidän on miettiä asiaa etukäteen. Näin säästytte turhilta näytöillä juoksemisilta ja siinä säästyy kaikkien aika ja teidän rahat. Nyt kerron remontteihin liittyvistä asioista ja silloin sitä rahaa vasta säästyykin.

Vanha talo

Nyt kun teillä on tiedossa minkä hintaista unelmakotia voitte etsiä, niin voitte miettiä remonttejakin. Remontin suunnittelu alusta asti säästää paljon rahaa ja aikaa. Jos tiedätte että teidän unelmakotinne tule olemaan vanhassa omakotitalossa, niin silloin hyvän suunnittelun merkitys vain korostuu entisestään. Pieni pintaremontti sisällä, ei ole iso asia mutta sekin vaatii osaamista. Suunnitelkaa yhdessä ja mieluummin rauhallisesti ajan kanssa. Toteuttakaa omia unelmianne ja tehkää sellaisia ratkaisuja jotka toimivat juuri teidän perheen arjessa. Liian usein ihmiset miettivät mitä muut ajattelevat, ja mennään tylsien trendien mukaan, vaikka haluttaisiin persoonallisia ratkaisuja. Tehkää vaikka kirkkaan punainen keittiö, jos se tuntuu sopivateille.

Maalari maalas taloa

Omakotitaloissa pitää remontteja katsella myös talon ulkopuolta, sillä useimmiten ne ovat niitä joihin remonttibudjetti saattaa helposti huveta. Niihin töihin joissa on pakko käyttää ammattilaisia, täytyy laskea mukaan myös työn hinta, mutta niistä saa kotitalousvähennyksen. Uusi talo maksaa enemmän, mutta silloin ei remontteja ole tiedossa ehkä 10-20 vuoteen. Kaikki riippuu siitä lainalupauksesta. Talon julkisivuun väriin, kattoon ja myös ikkunoihin, saattaa kaavamääräyksissä olla joitain määräyksiä, joita on syytä selvittää, eli limen värinen talo ei välttämättä onnistu, vaikka kuinka haluasi.

Kuntotarkastus vai ei

Olen myynyt vuosien varrella monta omakotitaloa, enkä ikinä ostaisi taloa ilman kunnollista kuntotarkastusta. Niin kuin monessa muussakin asiassa tässäkin pätee: halvalla ei hyvää saa! Jos kaupat tehdään välittäjän kautta, niin yleensä kuntotarkastus maksetaan puoliksi ja kaikki osapuolet ovat paikalla. Hinta kannattaa suhtauttaa talon hintaan ja miettiä asiaa kokonaisuutena. Kuntotarkastusta ei kannata pelätä tai jännittää, aina sieltä jotain löytyy. Yleensä ne ovat ihan normaaleja asioita jotka liittyvät talon ikään ja aikakauteen, eikä niistä aiheudu mitään ihmeellistä. Fakta on, ettei 90-luvulla ole voitu rakentaa 2017 määräysten mukaan. Mikäli jotain akuuttia löytyy, niin vika pitää korjata ja asiat sovitaan kirjallisesti. Yleensä asiat ovat neuvoteltavissa ja rahalla sovittavissa. Ostajana saatte valtavasti hyödyllistä tietoa talosta ja siitä, miten sitä pitää tulevaisuudessa hoitaa sekä kunnostaa. Kaikkien kannatta käydä tutustumassa hometalkoot.fi sivuille, siellä on asiallista ja oikeaa tietoa, jota ei välttämättä löydä suomi24.fi sivuilta. Tämä on asia, jolla taatusti onnistutte asumisessa ja tiedätte, millainen teidän unelmakotinne oikeasti on.

Nähdään näytöillä!

Kotoisin terveisin, Tupu