Kotoisa Blogi

Jouluinen taatelikakku

By 21.11.2018 No Comments

Tämä taatelikakku on helppo ja nopea tehdä, ainoa vika on vain että yksi ei riitä mihinkään, sillä tämä vie kielen mennessään …. kokeile vaikka!

Joulun taatelikakku ( 10 hlö )

170 g luomu taateleita ( kivettömiä )

1 dl luomu kookossokeria

120 g kirnuvoita

3 kpl luomu kananmunia

1 tl soodaa

3 dl luomu täysjyvä riisijauhoja

1 dl luomu kookosjauhoja

Leikkaa taatelit saksilla pieniksi palasiksi, jos on kiviä niin ota kivet pois. Voitele ja jauhota riisimannalla kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200°C. Kiehauta 2 dl vettä, lisää taatelisilppu ja keitä pehmeäksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää seokseen kookossokeri ja sekoita niin että sokeri liukenee kokonaan massaan. Lisää voi ja sekoita hyvin. Jäähdytä seos. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää jäähtynyt massa varovasti joukkoon. Yhdistä sooda jauhoihin ja sekoita ne seokseen kunnes taikina on tasaista. Kaada vuokaan ja paista 30-40 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä vuoan alla. Tarjoa piparminttukermavaahdon kanssa.

Hyvää joulua!