fbpx Skip to main content

Olen nyt ollut Kotoisalla harjoittelussa jo kaksi kuukautta. Tupu ja muut Kotoisan työntekijät ovat ottaneet minut ihanasti vastaan ja osaksi porukkaa. Mitä ihmettä visualistiopiskelija tekee kiinteistönvälitysalan yrityksessä? No, paljonkin. Pääasiassa markkinointiin liittyviä asioita. Harjoittelu Kotoisalla on myös mahdollistanut etätyön (huippua!), sillä monia asioita pystyn tehdä kotona omalla koneellani. Näin aikaa ei tuhlaudu työmatkoihin.

Miltä tavallinen työpäiväni Kotoisalla näyttää?

Työpäiväni alkaa aamulla yhdeksän maissa joko menemällä toimistolle tai sitten istumalla kotisohvalle läppäri sylissä. Usein aamulla Tupu soittaa tai lähettää sähköpostia ja ohjeistaa päivän töihin. Toimistolle menen, jos teen esimerkiksi mainosta tai kuvapohjia Instagramiin ja Facebookiin, sillä tarvitsen niiden tekoon ohjelmia, joita ei omalla koneellani ole, kuten Photoshopia. Kotona voin muun muassa etsiä tarvittavia kuvia kuvapankeista, suunnitella somekalenteria, kirjoittaa blogipostausta tai muokata Kotoisan kotisivuja.

Työskentelen joko iltapäivään asti, tai sitten lopetan työt aikaisemmin ja jatkan niitä vielä kotona illalla. Yksi parhaista asioista tässä harjoittelussa onkin ollut joustavuus. Saan itse päättää milloin ja missä työskentelen, kunhan sovitut asiat tulee tehtyä ajallaan. Toki se tarkoittaa myös sitä, että on pitänyt opetella itsensä johtamista. Eli arvioida, kuinka kauan minkäkin asian tekemiseen menee ja asettaa sen pohjalta itselleen tavoitteita ja deadlineja ja pitää niistä oikeasti kiinni.

Mitä olen oppinut Kotoisalla ollessani?

Olen oppinut paljon uutta. Kuten jo edellä mainitsin, työharjoittelu on pitänyt sisällään paljon etätyötä, mikä on minulle täysin uutta ja vierasta. Siihen liittyy tietenkin aikatauluttaminen ja oma-aloitteisuus.  Olen myös oppinut käyttämään Photoshopia ja WordPressia ja päässyt sukeltamaan syvemmälle somemarkkinoinnin maailmaan. Kiinnostavaa on ollut myös tehdä markkinointiaineistoa yritykselle, jolla on vahva oma ilme ja pitää sama linja tekemässäni aineistossa. Kotoisa oli kyllä hyvä valinta harkkapaikaksi, suosittelen!

 

Aurinkoista alkukesää!

Vilja