fbpx Skip to main content

Unelmakotinne sijainti riippuu monesta asiasta, mutta yleensä siihen vaikuttavat lasten koulut tai päiväkodit ja oman työpaikan sijainti. Heti kun pankki on näyttänyt vihreää valoa ja lainalupaus on plakkarissa, on helppo etsiä sitä sopivaa omaa kotia ja miettiä missä sen pitäisi olla. Se on usein selvillä, että halutaanko maalle vai kaupunkiin, mutta joskus myös sijainnin kannalta voi joutua joustamaan. Kaikilla on erilaiset tarpeet palveluiden suhteen ja teillä teidän perheen tarpeet. Usein terveyspalvelut ja joku lähikauppa on tärkeysjärjestyksen yläpäässä. Nyt te kuitenkin tiedätte minkä hintaista kotia etsitte. Asuinalueet ovat myös eri hintaisia, mutta minut yllätti, että ihmiset muuttavat keskimäärin vain 5 km säteellä vanhasta kodista. Itselläni tuo reviiri on ollut satoja kilometrejä, mutta toki muuttoihin on vaikuttanut myös monet käytännön asiat.

Linja-autossa on tunnelmaa

Onko sittenkään, jaksatko herätä aamulla aikaisin, kävellä bussipysäkille ja kulkea työmatka väliä joka kestää suuntaansa vaikka 45 minuuttia? Vai olisko mukavampaa seistä sama aika ruuhkassa ja liikennevaloissa? Pääseekö lapset itse kouluun ja harrastuksiin? Kahden auton kulut nostavat vuositasolla asumiseen liittyviä kustannuksia. Eri ihmisille eri asiat ovat tärkeitä, ja te tiedätte mitä ne ovat teidän perheessänne. Jos arvostat maaseudun rauhaa kiireisen työpäivän jälkeen ja olet valmis ajamaan vähän pidemmänkin matkan, niin se on oma päätös. Jos taas et halua pitää omaa autoa ollenkaan, niin ehkä julkisilla pitäisi päästä helposti liikkumaan. Meillä ajellaan paljon ja välillä siitä keskustellaan, mutta maalla asumisessa on puolensa.

 Kyllä maalla on mukavaa

Omakotitalossa on aina työtä, olipa talo maalla tai kaupungissa ja tontin koolla on merkitystä työn määrän, mutta jos tykkäätte tehdä ulkohommia niin mikäs siinä. Kaupungeissa tontit voivat olla todella pieniä ja helppohoitoisia, pihakivetys on huomattavasti helpompi hoitaa kuin puolen hehtaarin nurmikko. Naapureita ei voi etukäteen valita, mutta jos siellä on saman ikäisiä lapsia kuin teilläkin niin onhan se lapsille kiva asia. Joskus harrastukset vaativat paljon tilaa ympärilleen, meillä on monenlaisia soittimia kotona, emmekä elä muutenkaan säännöllistä kahdeksasta neljään elämää, joten on kiva asia, kun on iso oma tontti metsän reunassa.

Yhdessä tekemisen meininki

Tontti joka vaatii hoitamista ja laittamista tuo mukanaan myös hyötyä, sillä erikseen ei tarvitse kuntosalille lähteä hikoilemaan. Näet oman työsi jäljet ja voit kasvattaa ruokaa omaan pöytään syötäväksi. Voitte löytää yhteisen uuden harrastuksen, vaikka puutarhanhoidosta ja mikäs sen mukavampaa. Kaikki eivät ole viherpeukaloita ja jokainen tekee oman näköisen myös pihastaan, itse en ymmärrä kukkasista mitään, paitsi ettei voikukka ole sen huonompi kuin muutkaan kukat. Kun tämäkin tärkeä asia on mietitty valmiiksi, onnistutte asumisessa.

Kotoisin terveisin, Tupu