Skip to main content

Kodin myyminen on ihan yhtä iso asia kuin ostaminenkin, mutta eri tavalla. Kotiin liittyy paljon rakkaita muistoja ja ehkä myös myrskyisiä aikoja. Lasten syntymät sekä monenlaiset juhlat ja jos talo on ihan itse rakennettu, niin on siihen muodostunut monesti myös iso tunneside. Omaa kotia on joskus vaikea katsella ulkopuolisen silmin ja niinpä monet kysyvät neuvoja, mitä heidän pitäisi tehdä ennen myyntiin laittoa? Eli pitäisikö remontoida ensin?

Säästä rahat uuden kodin remonttiin
Aika usein ei kannata remontoida juuri mitään, mutta karsia kannattaa. Joskus myös todella paljon, yleensä ei tarvitse tuoda yhtään lisää. Usein ihmiset miettivät valtavan isoja remontteja kuten keittiön tai pesutilojen uusimisen kokonaan. Mielipiteitä voi olla montaa, mutta itse en suosittele sellaiseen ryhtymistä. Melko varmasti remonteista ei myyntitilanteessa saa omia rahoja pois. Vaikka tekisi halvallakin, niin työkin pitää jonkun tehdä.

Remontti voi karata käsistä
Usein näissä remonteissa joudutaan uusimaan sähköjä ja vesiputkia yms. ja remontti voi laajeta alkuperäisestä suunnitelmasta, lisäksi on vaara, että remontti jää kesken. Ja asuntoa, jossa on toisten aloittama remontti, on vaikea myydä. Materiaaleja ja värejä on nykyisin valtava valikoima, joten on mahdotonta tietää, millaiseen joku ostaja on mieltynyt. Lisäksi uusien pintojen rinnalla kaikki vanha näyttää todella kuluneelta.

Joten kannattaa säästä rahat tulevaan omaan kotiin ja tehdä vain pienet jutut.