Skip to main content

Olen myynyt ja välittänyt ihmisten koteja jo 16 vuotta. Rakastan työtäni ja minulla on ollut ilo tutustua useisiin koteihin ja niiden asukkaisiin. Minulle ovat tärkeitä niin myyjät kuin ostajatkin ja autan yhtä lailla kumpaakin osapuolta.

Ensimmäinen kotisi

Olen vuosien varrella huomannut, kuinka paljon asunnon ostajilla on kysymyksiä, sillä onhan kodin ostaminen aivan yhtä suuri asia kuin sen myyntikin. Muistat taatusti ensiasunnon ostamisen, sillä onhan se merkittävä asia elämässä. Entä ensimmäinen yhteinen koti oman rakkaan kanssa? Siihen liittyy niin monenlaista tunnetilaakin. Voi olla, että ensimmäinen lapsi oli tulossa juuri silloin tai lapset menivät kouluun. Ensimmäisen unelmakodin rakentamista tai ensimmäisen omakotitalon ostamista ei unohda kukaan.

Olipa koti uusi tai vanha, niin se on teille uuden elämän alku. Kodin ostamiseen liittyy aina unelmointia ja haaveita, mutta joskus myös pettymyksiä. Itselleni on jäänyt päällimmäisenä mieleen pari asiaa, kuinka vähän tiesimme ja kuinka huono kuntotarkastaja meillä silloin oli. Haluan auttaa sinua, jottei sinun tarvitsisi koskaan kokea pettymystä elämäsi suurimman kaupan kanssa.

Turhia käyntejä

Me etsimme taloa yli vuoden ja juoksimme todella monissa ihan turhissa näytöissä, sillä emme olleet miettineet mitään kovin tarkkaan. Ajoimme satoja kilometrejä, sillä meille ei edes paikkakunta ollut kovin tarkasti selvillä. Ainostaan se, ettemme ainakaan Jyväskylää pohjoisemmaksi haluta eikä Hyvinkäätä etelämmäksi, asuimme silloin Hyvinkäällä.

Katselimme ihania, isoja hirsitaloja tai kouluja, jonne mieheni voisi rakentaa äänitysstudionsa. Asumme kuitenkin 80-luvun kahden tason omakotitalossa maalla, ja se studio on rakennettu entisen autotallin tiloihin.

Olen todella tyytyväinen, ettemme ostaneet taloa, jossa oli kahdeksan tulisijaa, tai että emme muuttaneet paikkaan, jossa en olisi koskaan uskaltanut olla yksin. Lisäksi näillä energian hinnoilla ei 300 neliön vanha koulu kuulosta yhtään houkuttelevalta.

Voinko auttaa

Haluan auttaa juuri sinua, joka olet miettimässä asunnon ostamista, mutta et ole ihan varma mitä kaikkea olisi hyvä tietää etukäteen. Säästät aikaa ja myös rahaa, kun teet juuri sinulle tai teille sopivia valintoja. Päivitän blogia säännöllisesti ja käyn läpi niitä asioita, joihin olen työssäni törmännyt.

Onneksi minulla on ollut ihania asiakkaita, jotka ovat uskaltaneet kysellä asumiseen liittyviä kysymyksiä. Minusta tyhmiä kysymyksiä ei ole, vaan kaikki kysymykset ovat sillä hetkellä tärkeitä.

Kysy ja kommentoi

Minun kanssani saa ja voi olla eri mieltä, eikä minua häiritse asiallinen kritiikkikään. Käsittelen blogissani ihan tavallisten ihmisten arkisia huolenaiheita mitä asunnon ostaminen voi tuoda eteen. Ensimmäiset blogini käsittelevät omakotitalon ostamista ja nimenomaan sen ensimmäisen talon ostoa. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi lukijoiden joukkoon.

Koteja myydään ja markkinoidaan nykyisin monin eri tavoin ja luodaan ihania mielikuvia ja se on ihan ok. Kotien ostamisessa on tunteilla paljon sijaa, mutta on se sen verran iso ostos, että siinä kannattaa käyttää myös järkeä mukana.

Terveisin, Tupu